Naprapatbehandling

Har du upplevt smärta, stelhet eller fått en skada i en muskel eller led?

Då gör du rätt i att uppsöka en naprapat. 

Hur går en Naprapatbehandling till?

Innan ett besök hos en naprapat får du en hälsodeklaration att fylla i. Beroende på vilka besvär du har, hur din kropp ser ut och tidigare skadehistorik diskuterar ni den behandling som skulle passa dig bäst.

När diagnosen är ställd blir du informerad om orsaken till dina besvär samt rekommendationer om behandlingsmetoder och behandlingsplan, baserat på dina besvär och din målsättning.

Om problemet inte ligger inom kiropraktorns verksamhetsområde så remitterar vi dig vidare.

Naprapat Björn hjälper patient

Symtom som vi behandlar

Ont i ryggen

Huvudvärk & migrän

Ont i axel & arm

Fot & fotled

Ont i höft & ben

Idrottsbesvär

Vilka tekniker används?

Naprapaten använder sig av flera olika tekniker under en naprapatbehandling, målet är att uppnå bästa resultat. Terapeuten väljer därför noggrant ut tekniker utefter vad denne kommer fram till under undersökningen. Vi väljer bland annat mellan:   

Manipulation: Återskapar funktionen i leder genom en snabb impuls från naprapaten, och man uppnår därigenom en normalisering i omgivande och angränsande vävnad. Vi använder även manipulation för att flytta på broskfragment från exempelvis diskar i ryggen, eller inklämda fragment i andra leder. Samt bryta upp ärrvävnad i exempelvis ligament. 

Mobilisering: Syftet är, liksom vid manipulationstekniken, att återskapa funktionen i leder och därigenom återvinna funktion i den omgivande bind-, stöd-, muskel-, och nervvävnaden. Mobilisering använder vi även för att avlasta den mjuka vävnaden i diskar, i exempelvis rygg och nacke. Mjukare impulser utförs jämfört med manipulationen.

Massage: Ökar cirkulationen i muskulatur och omkringliggande vävnad, vilket ger en avslappning och ökad blodgenomströmning.  

Friktionsmassage: Bryter upp ärrbildning i muskler, senor och ligament. Stimulerar även en mer effektiv läkning vid mer akuta bristningar och sträckningar. 

Akupressur: Syftar till att få en mer specifik muskelsträng i en muskel att slappna av. 

Triggerpunktsakupunktur: Fungerar på samma sätt som akupressur med skillnaden att man prickar muskelsträngen med en akupunkturnål. 

Stretching:  Ökar eller bibehålla rörligheten, minskar muskelspänning samt ökar cirkulation i muskler och omkringliggande vävnad. 

Töjning av ledkapsel: En ledkapsel omger vissa leder, genom att stretcha ledkapseln påverkar vi denna kapsel och får en smärtlindring som följd. Töjning använder vi vid exempelvis mild artros eller överbelastning i en led 

Björn Lindblom naprapat behandlar nacke