Naprapat i Piteå

Har du upplevt smärta, stelhet eller fått en skada i en muskel eller led?

Då gör du rätt i att uppsöka en naprapat. 

Hur går en Naprapatbehandling till?

Innan ett besök hos en naprapat får du en hälsodeklaration att fylla i. Beroende på vilka besvär du har, hur din kropp ser ut och tidigare skadehistorik diskuterar ni den behandling som skulle passa dig bäst.

När diagnosen är ställd blir du informerad om orsaken till dina besvär samt rekommendationer om behandlingsmetoder och behandlingsplan, baserat på dina besvär och din målsättning.

Om problemet inte ligger inom kiropraktorns verksamhetsområde så remitterar vi dig vidare.

Naprapat Björn hjälper patient
Lever du med smärta? Vare sig det är långvarigt eller något som har börjat nyligt finns det ingen anledning att vänta. Vi på Piteånaprapaten kan hjälpa dig att bli smärtfri genom våra behandlingar. Så om du lever med smärta är det bara att höra av dig till oss – din naprapat i Piteå.

Symtom som vi behandlar

Visualisering av smarta i landrygg och nacke

Ont i ryggen

Visualisering av smarta vid tinningarna

Huvudvärk & migrän

Visualisering av smarta i axel och nacke

Ont i axel & arm

Har du ont i foten

Fot & fotled

Visualisering av smarta i lar

Ont i höft & ben

Visualisering av smarta i nacke

Idrottsbesvär

Vilka tekniker används?

Vi på Piteånaprapaten använder oss av flera olika tekniker under en naprapatbehandling, med målet är att uppnå bästa resultat. Terapeuten väljer därför noggrant ut tekniker utefter vad denne kommer fram till under undersökningen. Våra behandlingar inkluderar bland annat:   

Manipulation: Återskapar funktionen i leder genom en snabb impuls från naprapaten, och man uppnår därigenom en normalisering i omgivande och angränsande vävnad. Vi använder även manipulation för att flytta på broskfragment från exempelvis diskar i ryggen, eller inklämda fragment i andra leder. Samt bryta upp ärrvävnad i exempelvis ligament. 

Mobilisering: Syftet är, liksom vid manipulationstekniken, att återskapa funktionen i leder och därigenom återvinna funktion i den omgivande bind-, stöd-, muskel-, och nervvävnaden. Mobilisering använder vi även för att avlasta den mjuka vävnaden i diskar, i exempelvis rygg och nacke. Mjukare impulser utförs jämfört med manipulationen.

Massage: Ökar cirkulationen i muskulatur och omkringliggande vävnad, vilket ger en avslappning och ökad blodgenomströmning.  

Friktionsmassage: Bryter upp ärrbildning i muskler, senor och ligament. Stimulerar även en mer effektiv läkning vid mer akuta bristningar och sträckningar. 

Akupressur: Syftar till att få en mer specifik muskelsträng i en muskel att slappna av. 

Triggerpunktsakupunktur: Fungerar på samma sätt som akupressur med skillnaden att man prickar muskelsträngen med en akupunkturnål. 

Stretching:  Ökar eller bibehålla rörligheten, minskar muskelspänning samt ökar cirkulation i muskler och omkringliggande vävnad. 

Töjning av ledkapsel: En ledkapsel omger vissa leder, genom att stretcha ledkapseln påverkar vi denna kapsel och får en smärtlindring som följd. Töjning använder vi vid exempelvis mild artros eller överbelastning i en led. 

Björn Lindblom naprapat behandlar nacke

Vi har vår klinik i Piteå, på Prästgårdsgatan 43A, och vi har en gedigen och långvarig expertis som behandlare. Om du söker en naprapat i Piteå är vi det givna valet, med våra år av expertis och nöjda patienter. Vare sig det gäller smärta, stelhet eller muskelskador så kan vi hjälpa dig att bli bättre, så vänta inte med att höra av dig!